Ninja Kaplumbağaların Kişilikleri ve Silahları Arasındaki Bağ

 

 

 

Evet belki de Ninja Kaplumbağaları duyunca bu yazının çocuksu veyahut saçma temellere dayandığını düşünebilirsiniz ancak aslında yazıyı sabırla okumaya devam ederseniz sizlerde bahsettiğim büyük mantığı kavrayabilirsiniz öyleyse gelin başlayalım.

 

Maceranın başı yazımızın ortaya çıkması sağlayan Splinter Usta

 

Hikâyenin başı reenkarnasyon geçirmiş mutant bir sıçan!

Burada karakterlerden ve serisinin gidişinden bahsetmeyeceğim zira anlatmak istediğim şeyler seriyi izleyip izlememekle alakalı değildir. Ele alacağımız ilk karakter Kaplumbağaların akıl hocası, öğretmeni ve onların bakımıyla ilgilenen Splinter isimli mutasyona uğraşmış sıçan. Usta Splinter’in mutasyonlu bir sıçan olarak nasıl dövüş sanatları uzmanı olduğu kafa karıştırıcı gelse de kendisi bazı evrenlerde ‘Hamato Yoshi’ adındaki bir dövüş sanatçısının reenkarne olmuş halidir. Yani yüzlerce yıl önce gerçekten yaşamış bir insanın reenkarnasyonu sonucunda usta Splinter günümüzde yaşayan süper zekâ sahibi bir sıçandır. Zekasının elbette bir insandan çok üstün olduğu söylenemese de kendi türünün oldukça ilerisidir.

Dövüş sanatlarındaki yeteneği ve bir dönem liderliğini yaptığı Foot Clanı’nda ki icraatlarına baktığımızda günümüz insanlarından aşağı kalır bir yönü bulunmamaktadır. Kendi felsefesi ve yaşadıkları New York şehrine karşı içinde oldukları tutum onu bazı durumlarda iyi niyetli bir aktivist olarak gösterirken bazı durumlarda da içten içe şehri kendi isteklerine göre hareket ettirebilecek bir kötü adam olarak göstermiştir. Evet yanlış duymadınız kötü adamlardan uzaylılara kadar çok çeşitli varlıklarla mücadele veren Splinter ve onun kendi elleriyle büyüttüğü Ninja Kaplumbağalar pozitivist oldukları kadarda yer yer anarşist hareketler sergilemektedirler. Şimdi yazımızın ana konusu olan Kaplumbağaların silahlarına dönelim.

 


Hamato Yoshi’nin reenkarnasyonu sonucu doğan usta Splinter

 


Usta Splinter’in reenkarnasyon kaynağı olan Hamato Yoshi

 

 

Splinter’in göz ağrıları Ninja Kaplumbağalar!

 

 

Leonardo

Leonardo ismi hiç şüphesiz sizin de aklınıza geldiği gibi Leonardo Da Vinci’ den esinlenilmiştir adeta ona atıfta bulunarak takımını en zor durumlarda bile bir arada tutmayı başarıp akılcı çözümlerle, zekasıyla her işin üstesinden gelebilmektedir. Takımının lideri olduğu gibi Splinter’in gözdesidir ve takımda aslında gerçekten tek saldırı silahı olan çift bushido kullanır ayrıca mavi bandana takar taktığını bandana bilgeliği, güveni ve sadakati temsil etmektedir. Bushido bir katana çeşididir, onun bu silahı kullanmasının arkasındaki mantık eğer Leonardo gerçekten birini öldürmeyi kafasına koyduysa bu kararın gerçekten de doğru olabileceğidir. Çünkü Leonardo elindeki güç ve zekasına rağmen keskin bushidolarını düşmanlarını öldürmek için asla kullanmayı tercih etmez. Ancak günün sonunda gerçekten birini öldürmek isterse o ölümün tüm sorumluluğuna hazırdır. Usta Splinter tarafından Leonardo’ya bushido verilmesinin nedeni ölüm kararını mantıklı olarak verebilecek, hırslarına ve öfkesine yenik düşmeyecek tek kaplumbağa olmasıdır.

 


Çift bushido kuşanmış Leonardo

 

 

 

Raphael

Raphael ismi mimar Raphael Sanzio’ ya atıfta bulunarak koyulmuştur, Raphael Leonardo’dan oldukça zıt bir karakteri vardır. Takımın en agresifidir ve kısmen serseri denebilecek kişiliği vardır, agresifliği yüzünden seri boyunca başına en çok bela bulaştıran karakterdir. Kardeşlerine karşı zaman zaman ters düşmekten ve onlara trip atmaktan geri kalmaz, düşmanlarıyla savaşırken olaylar alevlendiğinde en atılgan ve saldırgan kendisidir. Tamda bu yüzden kullandığı silahlar ne dersiniz? Raphael sais kullanır, saisler görünüşlerinin aksine kesinlikle saldırı amaçlı kullanılmaz ve keskin değil kördürler! Grubun en agresif üyesine onu yetiştiren Splinter tarafından bir savunma silahı vermiştir, eğer Raphael’de kardeşi gibi keskin bir silah kuşansaydı çok fazla varlığı hiç düşünmeden bir anlık öfkeyle öldürebilirdi ancak sais kullanması sebebiyle birisi öldürmesi epeyce zor, Splinter onun bu vahşi yönünün farkında olarak onu yalnızca kendisini koruyabilmesi yönünde eğitmiştir. Kuşandığı kırmızı bandanaysa onun kişiliğini, öfkesini, hiddetini ve hırçınlığını simgelemektedir.

 


Sais kuşanmış Raphael

 

 

 

Michelangelo

Michelangelo ismi de Michelangelo Buonarroti’ den esinlenilerek koyulmuştur. Kendisi grubun en zayıf halkasıdır çocuksu ve yaramaz bir kişiliği vardır. Yaşadıkları tehlike durumlar göz önüne alınınca kendisi en temkinsiz davranan kişidir, espritüel kişiliği sayesinde tüm gurubun neşesidir. Tüm kaplumbağalar gibi pizzaya aşırı düşkündür grubun en oburudur en fazla yemek yiyen kişidir, seride sık sık pizza sipariş ederken ve pizza siparişi için para ararken kendisini görmek mümkündür. Bu biraz şapşal ve dikkatsiz kaplumbağamızın kullandığı silah ise çift nunçakudur ve tartışmasız grubun içerisinde kullanılması en zor silahtır. Zira nunçakularla hem saldırı hem de savunma yapabilmek için uzmanlaşma süresi bir haylice uzundur. Aynı zamanda kullanım esnasında sahibini yaralama potansiyeli en yüksek silahtır. Eğer Splinter tarafından Michelangoya daha kolay kullanılabilen bir silah verilseydi Michelangelo dikkatini silahına odaklanmadan daha dengesiz birisi haline dönerdi. Ancak nunçakluları yüzünden dağınık dikkatini ve çocuksu kişiliğini bir kenara bırakarak tamamen silahlarına yoğunlaşmak zorundadır buda onu savaşırken normalde olduğundan çok daha ciddi ve temkinli birisi haline getiriyor. Kullandığı bandananın turuncu olması onun renkli, şakacı ve çocuksu kişiliğini yansıtır aynı zamanda oburluğu ve azmi de temsil etmektedir.

 


Çift nunçaku kuşanmış Michelangelo

 

 

 

Donatello

Donatello ismi sanatçı Donatello’ dan esinlenilmiştir, yalnızca isim olarak değil karakter olarak da esinlenilmiştir. Donatello çağında natüralizmin doğuşunda çok büyük katkıları olmuş bir isimdir, grup içerisinde Donatello teknolojiyle arası oldukça iyidir. Çeşitli buluşlar, matematik, fizik, biyoloji konusunda gerçekten bir bilim insanına denk düşmektedir. Hatta bir bölümde mutasyona sahip usta Splinter için bir biyolojik formül hazırlanıp onun reenkarne olduğu Hamato Yoshi’ye dönüşmesini sağlamıştır. Teknoloji ve bilimlere olan bu düşkünlüğü sebebiyle saldırgan bir kişiliği yoktu. Teknolojiye olan bu yakınlığına rağmen kullandığı dövüş aleti bo sopasıdır. Evet doğru duydunuz bir bilim adamıyla eş potansiyele sahip kaplumbağamız yalnızca bir sopa kullanmaktadır. Kuşandığı mor bandana ise geleceği, umudu, hayal gücü ve maneviyatı temsil etmektedir.

 


Bo sopası kuşanmış Donatello

 

H. B. Gökdeniz SAĞLAM

 

 

Kaynaklar:

https://pt.wikipedia.org/wiki/Tartarugas_Ninja

https://www.bilgiustam.com/ninja-kaplumbagalar/

https://www.webtekno.com/usta-splinter-hakkinda-bilgiler-h126190.html

 

Yorumlar

👉 popüler yayınlar